Fiets Amsterdam

Ik moest vandaag ineens terug denken aan onze korte inspiratietrip naar Amsterdam… Het weer was te vergelijken met dat van de afgelopen dagen… nat… maar niet gewoon nat… strontnat!

En wat doet een mens dan? Van de ene foodbar naar de andere trekken en eten…en eten..en drinken…
Maar what the hell… Amsterdam blijft fantastisch zelfs in de gietende regen!

Exki

Het begon allemaal in 1999 toen drie Belgische vrienden, Nicolas, Frédéric en Arnaud, gedreven door hun gezamenlijke passie voor lekker eten, een idee ontwikkelden om een kwalitatief , gezond en ‘fast’ restaurant te openen.
Het eerste restaurant opende op 9 januari 2001 in Brussel.
Het begin van een mooi verhaal… en onze eerste stop in Amsterdam.
Exki – De Ruijterkade 36c, Amsterdam

Foodhallen

Het concept is geïnspireerd op de ‘indoor food markets’ zoals de Torvehallerne in Kopenhagen, Mercado de San Miguel in Madrid en de Borough Market in Londen. Dit onmisbare concept voor een ‘big city life’ wordt voor lokale bewoners en toeristen de uitgekozen plek om heerlijk rond te lopen en te genieten van verschillende gerechtjes en voor ons betekende het “de” ideale schuilplaats tegen de regen!
Foodhallen – Bellamyplein 51, Amsterdam

FoodhalbarCaulils KaasFriskaGin & Tonic BarBulls and DogsViệt View

Friteskot

Als echte Belgen moesten we natuurlijk ook eens een patatje proeven en eerlijk is eerlijk, ze waren bijna net zo lekker als die van ons!
Frites uit Zuyd – Amsterdamse Ceintuurbaan, Amsterdam

Sla

Voor mij de ‘hotspot’ van Amsterdam en omstreken want ze hebben onderussen al meer dan één vestiging op hun palmares staan.
Trendy, licht, gezond & lekker.  Need I say more? O ja, ze hebben ook een geweldige kookboek uitgebracht…
Sla – Ceintuurbaan, Amsterdam

Toppings

OMG, een super tof adresje en kan je nu geloven dat ik totaal niet meer weet waar het was? Wij zijn zo dikwijls overgestapt van de ene tram naar de andere… maar ik wil je er toch een glimp van meegeven… misschien herkent iemand het?

Op het dak van hotel Barbizon Palace

We stonden op de stoep voor NH hotel Barbizon Palace te wachten op onze begeleider we konden niet vermoeden naar wat voor een verborgen pareltje hij ons bracht. Bovenop het dak van dit chique hotel bevindt zich een imposante groeten-en kruidentuin met een ongelooflijk uitzicht over het centrum van Amsterdam. Een zeer indrukwekkend initiatief uitgevoerd door de dakdokters.
Hotel Barbizon Palace – Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam

Marqt

Save the best for last… Marqt heeft dezelfde waarde als Brandtfood… Het geloof in goed, gezond & lekker eten voor iedereen. Dit kan als we durven kiezen voor wat echt belangrijk is. Door boeren en plaatselijke producenten de ruimte te geven om producten te maken waar ze met recht trots op kunnen zijn. Als we samen de juiste keuzes blijven maken, bepalen we zelf de kwaliteit van onze boodschappen. Met echt goede producten en eerlijke prijzen, daar zijn we bij Brandtfood ook steeds meer en meer mee bezig! De eerste stappen naar schaalvergroting zijn al gezet! Wat denk je, spring je mee aan boord?
Marqt – Amsterdam

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *