Wintersalade met rode biet en vegetarische groenteballetjes

vegetarische groenteballetjes brandtfood

Mijn lekkerste gerechten ontstaan dikwijls uit het niets, meestal loop ik zonder inspiratie wat in de winkel rond …
Gisteren zag ik zo de vegetarische groenteballetjes in de koeling en in het kader van ‘dagen zonder vlees’ besloot ik de veggie toer op te gaan.
Zo ontstond plotseling deze heerlijke salade met rode biet, appel, veldsla, snijbieten en een klein beetje geitenkaas.
Nog een snelle dressing van olijfolie, honing, witte wijnazijn en  wat verse gember over de salade.
De groenteballetjes in de pan, wat couscous met noten en ons eerste veggie gerechtje was een feit!
Een echt recept kan je het niet noemen maar probeer deze combinatie zeker eens uit, ik beloof het je, je zal niet teleurgesteld worden!

Vegetarische groenteballetjes met salade van rode biet

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 200g couscous
  • 100g mengeling noten & rozijnen
  • 3 gekookte rode bieten
  • 1 appel granny smith
  • 200g gemengde salade veldsla & snijbiet
  • 120g zachte geitenkaas
  • 450g vegetarische groenteballetjes
  • 1cm gember
  • 1/2 limoen
  • 8 soeplepels olijfolie
  • 2 soeplepels witte wijnazijn
  • 1 soeplepel honing

Bereiding:

  1. Zet water op in een steelpan en breng het aan de kook met een lepel zout, kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Bak de balletjes in olijfolie.
  3. Snij de appel en de rode bieten in kleine stukjes.
  4. Hak de noten.
  5. Meng de salade, rode biet, appel, geitenkaas en wat gemengde noten onder elkaar.
  6. Maak een dressing met olijfolie, honing en witte wijnazijn.
  7. Voeg naar eigen smaak gember en limoen toe.
  8. Giet wat dressing over de salade, niet te veel zodat de salade niet week wordt.
  9. Voeg de noten onder de couscous en kruid met peper en zout.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *