Volkoren speltcupcakes met rood fruit

Spelt-cupcake-Brandtfood

Ik ben meestal niet zo zot van cupcakes en al zeker niet op die Amerikaanse toestanden met veel te veel suikerglazuur.
Alleen op instagram wil ik een uitzondering maken… ken je die account van nectarandstone?
Zij maakt echt kunstwerkjes van haar gebakjes.
Onze cupcakes zijn (bijna) suikervrij en van volkoren speltmeel gemaakt, niet hetzelfde van smaak als de vertrouwde cakejes maar zeker zo lekker.
Een tas vers gemaakte muntthee erbij en we hebben een verantwoord tussendoortje voor onze studerende dochter!

Volkoren speltcupcakes met rood fruit

Ingrediënten voor ongeveer 9 cupcakes:

  • 125 gr volkoren speltmeel
  • 90 gr gesmolten kokosolie
  • 40 gr kokosbloedsuiker
  • 3 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • scheutje (soja) melk
  • 9 (diepvries) frambozen of ander rood fruit

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 170°c.
  2. Smelt de kokosolie.
  3. Meng het volkorenspeltmeel, de kokosbloedsuiker, het bakpoeder en het zout
  4. Roer de olie door het beslag.Te dik? Voeg wat melk toe, het beslag moet gietbaar zijn.
  5. Duw in elke cupcake een framboos
  6. Zet de cakejes ongeveer 20 minuten in de oven.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *