Supersnelle veggie taco

taco pan brandtfood

Van een echte hoogzomer kunnen we voorlopig nog niet spreken… maar met deze veggie taco’s proberen we de zon alvast in ons bord te krijgen! Supersnel klaar en met een hoog comfortfood gehalte! Presenteer alles in mooie kommetjes en laat je gasten zichzelf bedienen…
Smakelijk!

Supersnelle veggie taco’s

Ingrediënten voor ongeveer 4 personen:

  • 12 tacoschelpen
  • 1 ajuin
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje rode kidneybonen – 310g
  • 1 blikje zwarte bonen – 200g
  • 1 blikje linzen – 310g
  • 2 teentjes look
  • 1 soeplepel tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes – 400g
  • 1 komkommer
  • kerstomaatjes
  • gemengde salade
  • chillivlokken
  • koriander of platte peterselie
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1/2 limoen
  • 1 potje zure room – 125g
  • olijfolie
  • 1/2 chilipepertje

Bereiding:

  1. Snij de groenten in blokjes ( ajuin, aubergine, courgette, look) en stoof deze zachtjes aan in wat olijfolie en wat tomatenpuree
  2. Voeg de gepelde tomaten toe.
  3. Voeg op het einde de bonen en linzen toe. Laat alles nog even zachtjes sudderen
  4. Verwarm de oven op 170°C.
  5. Plet de avocado’s en voeg zure room en een scheutje olijfolie toe.
  6. Breng de guacamole op smaak met een teentje look en een half chili pepertje. Voeg het sap van een halve limoen toe en kruid verder af met peper en zout.
  7. Als de oven warm is leg dan de taco schelpen in de oven zodat ze krokant en warm worden.
  8. Snij de komkommer en kerstomaatjes in stukjes.
  9. Vul de taco’s op met een beetje salade en de veggie chili en werk af met verse koriander of platte peterselie.
  10. Serveer de groentjes en de guacamole in aparte kommetjes.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *