Cake met gekarameliseerde appeltjes

Cake met gekarameliseerde appeltjes brandtfood

Vandaag zonder schuldgevoelens lekker lui met een dekentje in de zetel en rustig alle gemiste TV-programma’s van afgelopen week bekijken.
Zalig, maar voor ik neerplof, steek ik nog vlug deze overheerlijke cake met gecarameliseerde appeltjes
en wat zeezout in de oven, mijn kroost zal me dankbaar zijn…

Cake met gekarameliseerde appeltjes brandtfood

Cake met gekarameliseerde appeltjes en zeezout

Ingrediënten voor 8 personen:

voor de saus

  • 4 appels
  • gezouten boter 120g
  • kandijsuiker 130g
  • 1 koffielepel nootmuskaat
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel vanillesuiker
  • 1 soeplepel kokosolie

voor de cake

  • gezouten boter 120g
  • speltbloem 180g
  • kandijsuiker 120g
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • melk 60ml

Bereiding:

  1. Vet een bakvorm in
  2. Schil de appeltjes en snij ze zo dun mogelijk in schijfjes.
  3. Smelt de gezouten roomboter en voeg de kandijsuiker, nootmuskaat, kaneel beetje bij beetje toe.
  4. Laat alles ongeveer 3 minuten inkoken.
  5. Doe de karamel in de taartvorm en leg er de appeltjes er bovenop.
  6. Verwarm de oven op 180 graden en maak ondertussen het beslag van de cake.
  7. Roer de suiker onder de boter, voeg eieren en melk toe.
  8. Voeg de (spelt)bloem toe.
  9. Giet het beslag over de appeltjes.
  10. Bak de cake ongeveer 20 minuutjes in de oven.
  11. Laat deze 10 minuten afkoelen en draai de cake om op een bord.
  12. Voor de liefhebber nog een bolletje vanille ijs erbij en klaar!
  13. En smullen maar!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *