Bloemkoolsoep met koriander

bloemkoolsoep brandtfood

Voor de soepliefhebbers hebben we een eenvoudig soepje, bloemkool met koriander.
Ben je niet zo zot van koriander dan kan je deze vervangen door peterselie.
Wil je liever een fluwelen soepje dan kan je er ook nog wat verse spinazie aan toe voegen. Deze soep is superlekker met zaden crackers en een vleugje zeezout!

Falksalt Crystal Flakes : Zeezout

De krokante structuur geeft een extra dimensie aan ieder gerecht en door de versterkte smaak is minder zout nodig.
Het zout wordt niet verborgen in het gerecht, maar wordt een actief ingrediënt dat onderdeel is van het geheel.

zeezout falksalt brandtfood

Biologische kokosolie:

Kokosolie is licht verteerbaar en 100% biologisch. Het levert ook minder caloriën dan de meeste ander oliën.
Kokosolie belast onze cellen niet met vrije radicalen waardoor vroegtijdige veroudering vermeden wordt en daardoor onze gezondheid ten goed komt.

kokosolie MARMA brandtfood

Zaden crackers:

Deze crackers met zaden zijn gemaakt met spelt. Dit graan is ingepakt met koolhydraten en eiwitten.
De zaden die over de crackers zijn gestrooid, zijn o.a. sesam en zonnebloempitten.

zaden crackers kargs brandtfood

Wist je dat wij bij Brandtfood een groot assortiment van verse soepen hebben in onze koeltoog?
Alles met liefde gemaakt met de lekkerste en de meest verse ingrediënten.

bloemkoolsoep brandtfood

Bloemkoolsoep met koriander en zeezout

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 soeplepel kokosolie
  • 1 bloemkool
  • 1 knolselder
  • 2 ajuinen
  • 2l kippebouillon
  • 1 bosje koriander
  • zwarte peper
  • Keltisch zeezout
  • 1 dessertlepel currypoeder

Bereiding:

  1. Pel en snipper de ui
  2. Verhit een flinke schep kokosolie in een pan en fruit hierin de ui zacht en glazig.
  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de knolselder in stukken.
  4. Voeg beiden toe aan de gefruite ui en bak enkele minuutjes zacht mee.
  5. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook, laat dit zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Blend de soep met een staafmixer en roer er Keltisch zeezout, peper en curry naar smaak door.
  7. Snijd de koriander (of peterselie) fijn en roer deze door de soep. Gebruik een paar blaadjes voor de garnering.
  8. Presenteer de soep met zaden crackers!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *